• slide image
    "Je kunt problemen niet oplossen met dezelfde denkwijze als waarmee ze zijn veroorzaakt" (Albert Einstein)
  • “Verandering kan alleen plaatsvinden indien het in het eigen belang is” (Ronald Hagénus)
  • "We hebben geen tijd om elkaar te begrijpen, maar nemen wel de tijd voor misverstanden……"
    (Thomas d’Ansembourg)
Neem contact met me op

Mediation Arnhem

HG-nus uit Elst (nabij Arnhem) is gespecialiseerd in mediation. Voor zowel arbeidsconflicten als voor familiezaken kunt u bij ons terecht. Bij familiezaken kunt u denken aan echtscheidingen, maar ook aan familieleden die continue met elkaar over hoop liggen. Dat kan voor veel spanningen in de familie zorgen en van die spanningen wilt u waarschijnlijk af. Dat is beter voor iedereen en daarom is het absoluut niet onverstandig om de oplossing te zoeken in mediation. Zaken die vragen om de bemiddeling van een mediator, kiezen voor mediation Arnhem. Bij HG-nus bent u aan het juiste adres. Wij hebben een sterke focus op de mens binnen de organisatie. Door inschakeling van HG-nus heeft u meer tijd voor andere zaken!

Mediation Arnhem en omstreken

Drs. Ronald Hagénus, gecertificeerd MFN-registermediator, is in de meeste gevallen uw mediator bij HG-nus. Op zoek naar mediator Arnhem? U kunt bij HG-nus terecht voor bijvoorbeeld een geschil op de werkvloer. Ook is HG-nus gespecialiseerd in familiezaken (zoals echtscheidingen). Door zijn universitaire opleiding (sociale) Bedrijfskunde, in combinatie met zijn jarenlange ervaring bij de overheid, is Ronald Hagénus tevens een zeer geschikte mediator voor geschillen in het bestuursrecht, maar ook bemiddeling bij burenruzies behoren tot het pakket. U schakelt HG-nus in als u op zoek bent naar een partij voor mediation in Arnhem. Maar we zijn thuis in verschillende soorten mediation. Benieuwd wat deze mediator nog meer voor u kan betekenen? Wij hebben kennis en expertise in:

Waarom kiezen voor mediation?

Een geslaagde mediation leidt tot een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Niet het verleden staat centraal, maar de oplossing waar naartoe gewerkt wordt. Úw oplossing! U kunt uw oplossing vastleggen in een rechtsgeldige overeenkomst. Hiermee is de oplossing bindend geworden voor partijen. Ook een mediation zonder een dergelijke overeenkomst kan u die belangrijke opbrengsten brengen.

Mediation Arnhem kent veel voordelen in vergelijking met rechtspraak. De belangrijkste voordelen van mediation zijn dat er snelheid in zit, het is kostenbeheersing, een informele procedure, u krijgt deskundige gespreksbegeleiding, er is ruimte voor creatieve oplossingen en we werken aan de verbetering van de onderlinge relatie en communicatie.

Oplossingsgerichte en daadkrachtige mediator

Als gecertificeerd MFN-registermediator, gespecialiseerd in familiezaken en arbeidsgeschillen, zoals mediation bij een arbeidsconflict, heeft HG-nus zich door de jaren heen wel bewezen. Ook de persoonlijke aanpak is kenmerkend voor de werkwijze van HG-nus. Vanuit een daadkrachtige, maar mensgerichte benadering zijn wij een oplossingsgerichte gesprekspartner voor onze klanten.

HG-nus mediation is een pragmatisch bedrijf. Naast de uitgebreide expertise en ervaring die wij hebben, zijn we door ons sterke en gevarieerde netwerk in staat om ook heel specifieke kennis in te zetten. Wij zetten onze expertise graag voor u in! Kijk wat deze mediator Arnhem voor u kan doen en neem vandaag nog vrijblijvend contact op!

HG-nus ook voor specifieke expertise

Bent u benieuwd hoe HG-nus u kan helpen met mediation Arnhem? Neem gerust contact met ons op en we bekijken samen wat we voor u en uw situatie kunnen betekenen. Met mediation lost u samen met de andere partij uw conflict op met hulp van een onafhankelijke mediator. Wij zijn graag die mediator!

image
Wat is Mediation?
Met mediation lost u samen met de andere partij uw conflict op met hulp van een onafhankelijke mediator.Het grote verschil met advocaten en rechters is dat de mediator geen standpunt inneemt, geen oplossingen bedenkt en geen beslissingen neemt. Dat doet u zelf. De mediator begeleidt u daarbij. U werkt en denkt dus zelf actief mee en u bepaalt de oplossing. Hierdoor is de oplossing vaak beter dan een opgelegde oplossing van bijvoorbeeld een rechter. De mediator kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal.Er gelden 2 belangrijke uitgangspunten bij mediation:1. Vertrouwelijkheid en geheimhouding In een conflict vertrouwt men elkaar meestal niet meer. Tijdens de mediation wordt er ook gewerkt aan het herstellen van het vertrouwen. Daarom valt alles wat tijdens de mediationgesprekken besproken wordt onder de geheimhoudingsplicht. Dit geldt ook voor de gespreksverslagen, overeenkomsten en zelfs voor de uitkomst van de mediation. Deze geheimhoudingsplicht geldt ook voor de mediator.In het algemeen zijn er geen derden (zoals advocaten, adviseurs) bij de mediation aanwezig. Maar soms kan het toch goed of nodig zijn dat uw advocaat of adviseur bij een gesprek aanwezig is. Bijvoorbeeld om de gevolgen van een oplossing te bepalen. Dat mag, als u het vooraf afspreekt met de andere partij en de mediator. De advocaat of adviseur behoort zich ook aan de geheimhoudingsplicht te houden.2. Vrijwilligheid Een mediation kan alleen starten als u en de andere partij aan mediation willen meedoen. U kunt niet gedwongen worden om aan mediation deel te nemen. Anders is mediation gedoemd te mislukken. Ook als een ander mediation voorstelt (bijvoorbeeld uw werkgever of op doorverwijzing van de rechter) bent u niet verplicht om deel te nemen aan de mediation. Mediation biedt veel voordelen en is geschikt voor veel verschillende conflicten. Misschien dus ook wel voor uw conflict. Het is dus belangrijk een weloverwogen keuze te maken.  Leest u voor meer informatie over mediation verder op deze website. U kunt ook overleggen met de mediationfunctionaris van de rechtbank of het gerechtshof (als u bent doorverwezen door de rechter) of met de mediator zelf.Als u kiest voor mediation, zult u actief moeten meewerken om het goed te laten verlopen. Uitgangspunt is dat u samen de wens heeft om een oplossing te vinden voor het probleem.
image
(echt)Scheiding?
Gaat u scheiden of overweegt u om te gaan scheiden? Echtscheiding is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een leven. Het kost je veel energie om de scheiding in je leven in te passen en te wennen aan je nieuwe situatie. Er zijn praktische problemen die moeten worden opgelost en juridisch moet de echtscheiding goed geregeld worden.
Tegelijk moet je misschien je kinderen opvangen, je woonsituatie regelen en afspraken maken, bijvoorbeeld over alimentatie en wat er met het huis en de spullen moet gebeuren.HG-nus Mediation helpt u graag zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen te komen.