• slide image
    "Je kunt problemen niet oplossen met dezelfde denkwijze als waarmee ze zijn veroorzaakt" (Albert Einstein)
  • “Verandering kan alleen plaatsvinden indien het in het eigen belang is” (Ronald Hagénus)
  • "We hebben geen tijd om elkaar te begrijpen, maar nemen wel de tijd voor misverstanden……"
    (Thomas d’Ansembourg)
Contactgegevens
Ronald

Ronald Hagénus
Register- en rechtbank mediator
Regenboog 233
6661PP Elst
+31 6 520 471 30
info@hg-nus.nl

Scheiden met kinderen

Scheiden met kinderen, wat staat je dan te wachten?

Scheiden met kinderen is heel anders dan een scheiding zonder kinderen. Jullie relatie met elkaar eindigt, maar jullie blijven voor altijd samen de ouders van jullie kinderen. Dat betekent dat jullie elkaar zullen blijven zien. Samen beslissingen zullen moeten nemen. Ook over vele jaren. Daarom is het juist voor ouders zo belangrijk dat jullie goed uit elkaar gaan. Dat jullie leren om eerlijke afspraken te maken. En regelingen te treffen waar jullie beide tevreden mee zijn.

Kinderen en echtscheiding

Ook voor de ontwikkeling van jullie kinderen is het heel belangrijk dat jullie er samen goed uitkomen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat de relatie tussen ex-partners bepaalt, hoeveel last kinderen van een scheiding hebben (zie website Vila Pinedo). Hoe beter jullie met elkaar omgaan, hoe minder effect het heeft op hun welbevinden.

Samenwerking met kindercoach en kinderpsycholoog

Bij HG-nus Mediation staat het belang van de kinderen altijd centraal. HG-nus Mediation werkt daarom nauw samen met een kindercoach en desgewenst een kinderpsycholoog. Zij kunnen helpen om de wensen en verwachtingen van jullie kinderen boven tafel te krijgen. Deze informatie kan meegenomen worden bij de beslissingen die jullie nemen als ouder

Benieuwd naar wat HG-nus Mediation voor u kan betekenen als u nadenkt over het scheiden met kinderen? Neem dan gerust met ons contact op. Het kennismakingsgesprek is gratis.

Scheiden met kinderen
Scheiden met kinderen