Voorkom een vechtscheiding met scheidingsmediation

Lopen de spanningen thuis hoog op? Voorkom dat het uit de hand loopt. Scheidingsmediator HG-nus Mediation kan daarbij ondersteunen. Of het gaat om een echtscheiding, geregistreerd partnerschap of samenwoners (met of zonder samenlevingscontract), bij een scheiding komt veel kijken, zeker wanneer er een ondernemer bij betrokken is. Drs. Ronald Hagénus van HG-nus Mediation helpt u graag om alle juridische zaken goed te regelen.

Dit is waarom u voor HG-nus Mediation kiest

✔ Gratis kennismakingsgesprek

✔ Deskundig advies

✔ Samen tot een oplossing komen

✔ Sneller en goedkoper dan ieder een advocaat

✔ Belang van de kinderen staat voorop

✔ Één plek voor het regelen van een ouderschapsplan, alimentatie en een scheidingsconvenant

✔ Gesubsidieerde rechtsbijstand mogelijk

Scheiden met kinderen

Voor kinderen is het van groot belang dat de ouders met een goede verstandhouding uit elkaar gaan. Zolang kinderen minderjarig zijn, zult u nog met elkaar te maken hebben om samen te overleggen en beslissingen te nemen over de juiste opvoeding en ondersteuning van de kinderen. Regel daarom samen met de mediator van HG-nus Mediation alle afspraken omtrent de kinderen. Denk hierbij aan het hoofdverblijf van het kind, een omgangsregeling, delen van informatie en kinderalimentatie. Deze afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Een ouderschapsplan is wettelijk verplicht voor gehuwde en geregistreerde ouders en samenwonende ouders met gezamenlijk gezag. Uit ervaring blijkt dat wanneer de afspraken omtrent de kinderen goed zijn geregeld en beide ouders het er mee eens zijn, de afspraken langer standhouden.

Ring teruggeven

Scheiden met koopwoning

Gaat u scheiden en is er ook een koopwoning in het spel? Tijdens het mediationtraject worden ook afspraken gemaakt over de koopwoning, de woonsituatie van beide partijen, de hypotheek en de financiële gevolgen hiervan. Wordt de woning bijvoorbeeld verkocht of blijft één van jullie in het huis wonen? En welke mogelijkheden zijn er voor degene die niet in het huis blijft wonen? Samen met de mediator worden de belangrijkste punten besproken en vastgelegd.

Ring teruggeven1

Echtscheidingsconvenant opstellen

Samen met uw partner maakt u afspraken rondom de scheiding. Deze worden vastgelegd in een convenant. Getrouwden en geregistreerde partners moeten een echtscheidingsconvenant samen met het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. In het (echt)scheidingsconvenant worden onder andere de volgende onderwerpen opgenomen:

  • Ouderschapsplan
  • (partner)alimentatie
  • Afspraken over de woning en inboedel
  • Financiële afspraken (spaargeld, pension, etc.)

Elke scheiding is maatwerk. Drs. Ronald Hagenus kan u helpen afspraken te maken rondom de scheiding, die indien nodig bekrachtigd kunnen worden door de rechtbank.

Wat anderen over HG-nus Mediation zeggen

Sharon Boerboom

★ ★ ★ ★ ☆

“Ronald houdt rekening met de belangen van beide partijen en hij denkt in oplossingen.
Ronald heeft veel vakkennis, reageert snel op mail, is begripvol en geduldig.
Het proces ging met ups en downs, maar door zijn heldere uitleg, adviezen en begrip zijn we tot een goed ouderschapsplan gekomen. Dit bracht rust en konden we beiden verder.”

Margreet Scholten - van Tuijl

★ ★ ★ ★ ★

“Ronald heeft ons, met heel veel inzet, daadkracht en expertise, door het Mediationtraject geleid. Hij had perfect in de gaten wat wij nodig hadden om het proces te doorlopen en de juiste keuzes te kunnen maken. Hij kon ons helpen om onze belangen kenbaar te maken en tegen elkaar af te wegen. En daarbij was hij duidelijk, zorgvuldig en accuraat. En wat ik vooral ook heel prettig vond, is dat hij ons hielp om het belang van onze zoon van vijf zo goed mogelijk te behartigen.”

HG-nus Mediation
Neem vrijblijvend contact op

Bijlages

Mijn persoonsgegevens mogen behandeld worden conform de Privacyverklaring

Heeft u een vraag? Ik help u graag!

De beroepsgroep van mediators, de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), heeft kwaliteitseisen geformuleerd. HG-nus Mediation is daarbij aangesloten en opgenomen in het MfN-kwaliteitsregister. HG-nus past dan ook het mediationreglement, de gedragsregels en de klachtenregeling van de MfN toe.

ronald

+31 (0)6 520 471 30

info@hg-nus.nl